В Україні обсяги будівництва цьогоріч зросли майже на 6% - Мінрегіон

В Україні обсяги будівництва цьогоріч зросли майже на 6% - Мінрегіон

Укрінформ
Будівельники з початку поточного року виконали робіт на загальну суму 73,2 млрд грн, що на 5,7% більше порівняно з аналогічним періодом торік.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лева Парцхаладзе.

«Українські будівельники за вісім місяців поточного року виконали будівельних робіт вартістю 73,2 млрд грн, що становить 105,7% порівняно із аналогічним періодом 2017 року», - йдеться в повідомленні.

За словами Парцхаладзе, будівельна галузь продовжує демонструвати стабільні результати. За підсумками звітного періоду індекс будівництва інженерних споруд становив 111,9%, будівель - 100,2% (з них житлових - 99,6% і нежитлових -100,8%).

Читайте також: У Мінрегіоні пояснили, коли треба коригувати уже затверджені проекти будівництва

У розрізі регіонів, лідерами за обсягами виконання будівельних робіт стали місто Київ із загальною вартістю 16,7 млрд грн та Одеська область (9,6 млрд грн). За темпами зростання кращі результати продемонстрували  Одеська (143,7%), Хмельницька (132,5%) та Івано-Франківська (131,4%) області.

Як зазначив заступник міністра, нове будівництво, реконструкція та технічне переоснащення становили 75,8% від загального обсягу  будівельних робіт, виконаних у січні-серпні 2018 року, капітальний і поточний ремонти - 14,9% та 9,3% відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-