Механізм концесії спочатку відпрацюємо на двох морських портах - Омелян

Механізм концесії спочатку відпрацюємо на двох морських портах - Омелян

Укрінформ
Міністерство інфраструктури відпрацює на порту "Ольвія" та Херсонському морському торговельному порту механізм концесії.

Про це у коментарі журналістам сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Концесія - це саме той механізм, який дасть максимальні надходження до державного бюджету, збереже державну власність як національне надбання, створить нові робочі місця, залучить іноземні інвестиції. У випадку двох морських портів вперше в Україні ми маємо техніко-економічне обгрунтування та заявки від більш ніж 20 міжнародних компаній, що готові взяти участь у тендері", - сказав Омелян.

За його словами, проекти щодо передання в концесію морських портів будуть пілотними, надалі механізм концесії може бути застосований і в інших галузях, наприклад, у будівництві платних доріг, що йтимуть паралельно з безплатними, а також в аеропортовій галузі. 

"Ми зараз готуємо ті регіональні аеропорти, які працюють з невисокими показниками завантаженості або плануються до відновлення роботи. Я вважаю, що вони також можуть становити інтерес для концесіонерів", - зазначив Омелян.

Читайте також: Омелян у Мюнхені домовився про сертифікацію Hyperloop

Як повідомлялося, Мінінфраструктури розпочало підготовку до передачі в концесію стивідорної компанії “Ольвія” та Херсонського морського торговельного порту.

Ініційований Мінекономрозвитку законопроект № 8125 "Про концесії" був внесений Кабінетом міністрів до Верховної Ради 15 березня 2018 року. 3 квітня Рада прийняла цей законопроект за основу. У міністерстві сподіваються на його прийняття в цілому до кінця року. 

Концесія як найпоширеніша форма державно-приватного партнерства передбачає, що держава або орган самоврядування  на платній та строковій основі передає  суб'єктові підприємницької діяльності (концесіонеру) право створити (побудувати) об'єкт концесії чи суттєво його поліпшити та (або) здійснювати управління ним (експлуатацію) .

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-