МЕРТ: Державно-приватне партнерство сприятиме залученню інвестицій в Україну

МЕРТ: Державно-приватне партнерство сприятиме залученню інвестицій в Україну

Укрінформ
Реалізація державно-приватного партнерства стане дієвим механізмом залучення інвестицій у вітчизняну економіку.  

Про це заступник міністра економічного розвитку і торгівлі  Михайло Тітарчук сказав під час міжнародної конференції щодо розвитку державно-приватного партнерства (ДПП), повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"Реалізація проектів ДПП в Україні також стане дієвим механізмом залучення інвестицій економіку", - запевнив заступник міністра.

Тітарчук розповів про успішний досвід країн-сусідів, зокрема в ЄС, де протягом 2017 року було укладено 40 угод державно-приватного партнерства на суму близько 14 млрд євро.

За його словами, Україна нині потребує близько 25 млрд дол. США інвестицій для модернізації власної комунальної інфраструктури, і тут у пригоді може стати ДПП. 

"Як приклад, на сьогодні Україна потребує близько $25 млрд інвестицій для модернізації власної комунальної інфраструктури. Необхідно визнати, що без залучення коштів із приватного сектору віднайти такі фінансові ресурси наразі буде вкрай важко”, - підкреслив заступник міністра. 

Він також повідомив, що наразі відбувається підготовка до реалізації перших трьох проектів державно-приватного партнерства за новим законодавством, а саме створення системи відеозйомки порушень правил дорожнього руху в Києві та передання у концесію двох об’єктів: стивідорної компанії “Ольвія” та Херсонського морського торговельного порту.

Читайте також: У Мінекономіки сподіваються на ухвалення закону про концесії ще цього року

Конференція «Інфраструктурні проекти ДПП у Східній Європі, на Кавказі та у Центральній Азії: галузевий фокус» організована проектним офісом підтримки державно-приватного партнерства при Мінінфраструктури Spilno та представництвом Європейського банку реконструкції і розвитку в Україні.

У заході взяли участь представники бізнесу та державного сектору з різних країн. У рамках заходу відбулось обговорення найновіших розробок у галузі державно-приватного партнерства, а також нових можливостей для України у сфері державно-приватного партнерства.

Ініційований Мінекономрозвитку законопроект №8125 "Про концесії" був внесений Кабінетом міністрів до Верховної Ради 15 березня 2018 року. 3 квітня Рада прийняла цей законопроект за основу. У міністерстві сподіваються на його прийняття в цілому до кінця року. 

Як відомо, концесія - це найпоширеніша форма державно-приватного партнерства. Концесія передбачає, що держава або орган самоврядування  на платній та строковій основі передає  суб'єктові підприємницької діяльності (концесіонеру) право створити (побудувати) об'єкт концесії чи суттєво його поліпшити та (або) здійснювати управління ним (експлуатацію) .

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-