У Мінекономіки сподіваються на ухвалення закону про концесії ще цього року

У Мінекономіки сподіваються на ухвалення закону про концесії ще цього року

Укрінформ
Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Михайло Тітарчук сподівається, що Верховна Рада цього року ухвалить у другому читанні законопроект №8125 “Про концесії”. 

Про це він сказав під час конференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це новий комплексний закон, який враховує міжнародний досвід, при розробці якого залучалися найбільш успішні українські експерти. Зараз він в парламенті, чекаємо на друге читання. Сподіваюся, що цього року ми отримаємо його, бо дуже багато проектів чекають на запровадження нового законодавства», - сказав Тітарчук.

Він додав, що у новому законі поєднуються норми чотирьох раніше прийнятих законів щодо державно-приватного партнерства (ДПП) в Україні і найновіший досвід законотворення за кордоном. 

«Ми намагаємося впровадити найкращі міжнародні практики, які зараз існують, і запровадити гарантії щодо довготермінових бюджетних зобов'язань», - сказав Тітарчук. 

За словами заступника міністра, в Україні наразі є 192 проекти ДПП, але лише 66 із них - в активній стадії. 

Читайте також: Аукціони з продажу об'єктів малої приватизації принесли державі 86 мільйонів - МЕРТ

Ініційований Мінекономрозвитку законопроект №8125 "Про концесії" був внесений Кабінетом міністрів до Верховної Ради 15 березня 2018 року. 3 квітня Рада прийняла цей законопроект за основу.

Як відомо, концесія - це найпоширеніша форма державно-приватного партнерства. Концесія передбачає, що держава або орган самоврядування  на платній та строковій основі передає  суб'єктові підприємницької діяльності (концесіонеру) право створити (побудувати) об'єкт концесії чи суттєво його поліпшити та (або) здійснювати управління ним (експлуатацію) .

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-