Мінрегіон скасував централізований розрахунок кошторисної зарплати у будівництві

Мінрегіон скасував централізований розрахунок кошторисної зарплати у будівництві

Укрінформ
Мінрегіон скасував регулювання розміру кошторисної заробітної плати у будівництві та спростив процедуру складання інвестором кошторисної документації.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лева Парцхаладзе.

"Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України внесло зміни до Порядку розрахунку розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів. Згідно з ним скасовується регулювання Мінрегіоном розміру кошторисної заробітної плати у будівництві та спрощується процедура складання інвесторської кошторисної документації. Відповідний наказ Мінрегіону від 27.07.2018 №196 набрав чинності 4 вересня 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до змін, розмір кошторисної зарплати на стадії розроблення проектної документації визначається замовником (інвестором) самостійно, виходячи зі статистичних даних щодо середньомісячної заробітної плати штатних працівників у будівництві та прогнозного індексу споживчих цін.

Зазначається, що при складанні ціни пропозиції учасник (підрядник) конкурсних торгів (договірної ціни) визначає розмір кошторисної заробітної плати, виходячи із середньомісячної заробітної плати одного працівника в режимі повної зайнятості, з урахуванням системи оплати праці, встановленої на підприємстві. 

Читайте також: Уряд виділив 750 мільйонів на злітно-посадкову смугу в аеропорту “Одеса”

При взаєморозрахунках за обсяги виконаних будівельних робіт розмір кошторисної заробітної плати визначається, виходячи з розміру, передбаченого у договірній ціні, погодженої із замовником. Уточнення розміру кошторисної заробітної плати здійснюється відповідно до умов договору підряду.

«З минулого року ми неодноразово обговорювали можливість скасування практики централізованого розрахунку фіксованої кошторисної заробітної плати та спрощення процедури розрахунку кошторисної документації в рамках децентралізації. І ми це зробили. Такі зміни дозволять визначати справедливу ринкову оплату праці для будівельників, сприятимуть покращенню інвестиційного клімату та дерегуляції в галузі», - наголосив заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-