Укртрансгаз заявляє, що його рахунки заблоковані

Укртрансгаз заявляє, що його рахунки заблоковані

Укрінформ
Рахунки АТ «Укртрансгаз» та його філії ВРТП «Укргазенергосервіс» заблоковано Державною виконавчою службою на виконання рішення у справі за позовом ТОВ «Турботрейд».

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі компанії.

"Наразі Державна виконавча служба Міністерства юстиції заблокувала рахунки АТ «Укртрансгаз» та її філії ВРТП «Укргазенергосервіс» на виконання рішення №911/1407/15 у справі за позовом ТОВ «Турботрейд». Ці рахунки використовувалися для обслуговування захищених статей - виплата заробітної плати працівникам підприємства та отримання коштів для забезпечення Рамкової угоди між Україною та МБРР щодо грантів технічної допомоги", - йдеться у повідомленні.

У компанії блокування рахунків, а отже, й роботи підприємства розцінюють як новий виток у справах про фіктивні поставки обладнання групою компаній, діяльність яких пов`язують з олігархічним кланом (більше відомим як «сім`я» Януковича).

Читайте також: Борг Київенерго за транспортування газу сягнув 500 мільйонів - Укртрансгаз

"Дана ситуація є черговим епізодом комплексу позовів і відкритих кримінальних проваджень у боротьбі Укртрансгазу зі спробами недобросовісних постачальників стягнути грошові кошти за начебто поставлене обладнання для ремонту об`єктів ГТС України в 2011-2013 роках. Мова йде про позови пов`язаних компаній ТОВ «Турболінкс», ТОВ «Турботрейд» та ТОВ «Промінвеставтоматика»", - наголошується у повідомленні.

У компанії заявляють, що попередні незаконні спроби арештів рахунків Укртрансгазу були безуспішними завдяки активній позиції керівництва Генеральної прокуратури, співробітники якої надали вичерпні доводи під час судових засідань у цих справах.

Зокрема, в аналогічній судовій справі №911/5357/14 Верховний Суд України зайняв остаточну позицію щодо спірних взаємовідносин між АТ «Укртрансгаз» та ТОВ «Турболінкс».

"За результатами оцінки судом відповіді Державної фіскальної служби України від 27.04.2015 №577 судом встановлено, що митне оформлення товарів виробництва MJB Intenational LTS за період з 01.01.2009 по 31.12.2014 не здійснювалось. За таких умов, обгрунтованим є висновок апеляційного суду про те, що позивач документально не довів поставку покупцю товару, який пройшов митне очищення», та постановив касаційну скаргу ТОВ «Турболінкс» залишити без задоволення", - цитує прес-служба ухвалу суду.

АТ «Укртрансгаз» публічно звертається до керівництва Міністерства юстиції, Кабінету міністрів України, Генеральної прокуратури України та Адміністрації Президента України з проханням вжити всіх необхідних заходів, щоб не допустити незаконного арешту рахунків та блокування роботи державного підприємства.

Як повідомлялося раніше, протягом останніх 5 років ТОВ «Турботрейд» намагається через суди різних інстанцій стягнути з АТ «Укртрансгаз» та його філії ВРТП «Укргазенергосервіс» 46 442 482,80 грн боргу за начебто поставлене в 2012 році обладнання та додатково ще 45 670 863,10 грн штрафних санкцій - загалом 92 113 345,90 грн. 

На початку літа 2018 року компанія повідомляла,  що Верховний Суд України на своїх засіданнях 5 та 6 червня поточного року скасував рішення господарських судів щодо стягнення з АТ «Укртрансгаз» на загальну суму 302,1 млн грн на користь ТОВ «Турботрейд» та ТОВ«Турболінкс» за фіктивні поставки обладнання та запасних частин і фіктивне надання послуг з ремонту газоперекачувальних агрегатів відповідно. Справи було передано на новий розгляд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-