«Артемсіль» цьогоріч видобула солі на 28% більше плану

«Артемсіль» цьогоріч видобула солі на 28% більше плану

Укрінформ
ДП «Артемсіль» з початку року видобуло понад 1,2 млн тонн солі, річне зростання на 24%.

Про це повідомляє прес-служба держпідприємства.

"Державне солевидобувне підприємство за підсумками 8 місяців 2018 року випустило більше 1,2 мільйона тонн солі. Обсяг виробництва на 28% більше запланованих показників і на 24% перевищує показник минулого року. Тільки за підсумками серпня рудниками підприємства було видобуто і перероблено майже 180 тисяч тонн солі, що на 73 тисячі тонн більше (68,4%), ніж у серпні 2017 року", - йдеться у повідомленні ДП "Артемсіль".

Зазначається, що за 8 місяців більш як на третину зросли обсяги виробництва солі, яка відвантажується без упаковки (навалом). Цього виду продукції було випущено 928,2 тисячі тонн або 75% від загального обсягу видобутку. 

Крім того, в порівнянні з минулим роком, на 7,6% збільшився випуск фасованої солі, на 18,1% – йодованої солі, на 6,9% – солі, затареної в МКР.

На солевидобувному підприємстві зауважили, що на деякі види продукції попит скоротився. Так, менше ніж рік тому було вироблено солі, затареної в мішки, соляних блоків та брикетів.

«Збільшити виробничі показники підприємства нам вдалося за рахунок зміцнення позицій на експортних ринках та зростання поставок до країн ближнього і далекого зарубіжжя. Крім того, збільшено обсяги відвантаження і на внутрішній ринок. Ми плануємо зберегти цю тенденцію до кінця року», – зазначає в.о. директора ДП «Артемсіль» Юрій Товстокоренко.

Читайте також: Дефіциту зерновозів немає, є небажання дотримуватись правил ринку - Укрзалізниця

ДП «Артемсіль» цього року почало випуск нового виду продукції – оптично сортованої солі в покращеній упаковці. Перші партії вже поставляються на внутрішній ринок. Підприємство планує продовжувати модернізацію виробництва. Розглядається можливість подальшого впровадження нових технологічних ліній.

Фото: сайт ДП «Артемсіль»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-