З 1 грудня запрацюють нові норми щодо теплоізоляції фасадів - Мінрегіон

З 1 грудня запрацюють нові норми щодо теплоізоляції фасадів - Мінрегіон

Укрінформ
Українці зможуть економити до 15% теплової енергії на ресурсах щороку завдяки впровадженню європейських вимог до енергомодернізації фасадів, які передбачені в нових ДБН. 

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе  у Facebook.

«Сьогодні сучасні технології та матеріали для теплоізоляції фасадів дозволяють суттєво заощаджувати на опаленні, особливо в зимовий період. І це успішно використовується у більшості країн Європи та багатьох країнах світу. Ми взяли цей досвід за основу та під час оновлення ДБН щодо фасадної теплоізоляції привели у відповідність до європейських вимоги щодо проведення таких заходів. Новий ДБН вже опублікований і вступає в дію з 1 грудня», - сказав він.

За словами Парцхаладзе, завдяки проведенню таких заходів українці зможуть заощаджувати до 15% тепла щороку. 

«Загалом це близько 3 млрд грн економії за умови термомодернізації 3% всіх будівель щороку. І чим більше буде реконструюватися та будуватися таких будинків, тим більше зростатиме економія», - додав заступник міністра.

Читайте також: Введення нових будівельних норм призупинили, Зубко заявляє про "судову атаку"

Крім того, це також дасть змогу на 15-20% підвищити строк експлуатації будівель. 

«Якщо сьогодні приблизний строк експлуатації будівлі складає 100 років, то проведення заходів з теплоізоляції фасадів продовжує їй життя ще до 20 років», - додав Парцхаладзе.

Норми розповсюджуються на проектування конструкцій зовнішніх стін із фасадною теплоізоляцією житлових, громадських і промислових будівель і споруд при новому будівництві, реконструкції та капітальному ремонті (термомодернізації) з урахуванням вимог Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд та ДБН В.1.2-11-2008 «Основні вимоги до будівель і споруд. Економія енергії».

Новий ДБН розроблений Державним науково-дослідним інститутом будівельних конструкцій і набирає чинності 1 грудня 2018 року. 

Як відомо, Мінрегіон впроваджує обов’язкову енергомодернізацію шкіл та дитячих садків. Відповідні норми містяться у ДБН В.2.2-3:2018 «Будинки і споруди. Заклади освіти», який набрав чинності 1 вересня 2018 року, та ДБН В.2.2-4-2018 «Будинки і споруди. Заклади дошкільної освіти», який набирає чинності з 1 жовтня 2018 року.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-