Заарештоване на Луганщині вугілля на 5 мільйонів передадуть у дохід держави

Заарештоване на Луганщині вугілля на 5 мільйонів передадуть у дохід держави

Укрінформ
За клопотанням прокуратури Луганщини, 2 тис. тонн незаконно видобутого вугілля вартістю 5 млн грн передано у розпорядження держави для продажу чи іншого використання.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

"Прокуратура звернулась до суду з клопотанням про передачу Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, паливно-енергетичну сировину вартістю понад 5 млн грн, для подальшої реалізації або передачі в управління за договором..., яке (клопотання. - ред.) наразі судом задоволено в повному обсязі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вугілля марок Д та ДГ було вилучене під час досудового розслідування незаконного видобутку копалин кар’єрним способом на території Попаснянського району та Лисичанської міської ради Луганської області. За клопотанням прокуратури ухвалою слідчого судді на вказане майно було накладено арешт. Зараз його повернуть у дохід держави у порядку та на умовах, визначених статтями 1, 9, 19-24 Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів».

Читайте також: Україна планує експортувати послуги з техобслуговування повітряних суден - МЕРТ

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України, триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-