В Україні на 10% скоротився видобуток вугілля на державних шахтах - Міненерго

В Україні на 10% скоротився видобуток вугілля на державних шахтах - Міненерго

Укрінформ
Видобуток вугілля на шахтах, підпорядкованих Міненерго, за сім місяців цього року скоротився на 284,6 тисяч тонн, або на 10,3 відсотка, проти відповідного періоду торік. 

Про це повідомляє Міністерство енергетики та вугільної промисловості.

"Протягом 7 місяців 2018 року загальний обсяг видобутку вугілля вугледобувними підприємствами, що підпорядковані Міненерговугіллю України, зменшився порівняно з відповідним періодом минулого року на 284,6 тис. тонн (або на 10,3%). У тому числі видобуток енергетичного вугілля зменшився на 46,5 тис. тонн (або на 2,1%), коксівного - на 238,1 тис. тонн (або на 47,5%) порівняно з відповідним періодом 2017 року", - йдеться у повідомленні Міненерго.

Ще помітніший спад зафіксовано в липні, коли видобуток енергетичного вугілля на державних шахтах скоротився на 47,9 тис. тонн (або на 14,3%), а коксівного - на 28,4 тис. тонн (або на 56,2%) порівняно з відповідним періодом минулого року. 

При цьому в міністерстві повідомляють, що загальний обсяг вуглевидобутку в Україні за січень-липень цього року зріс на 10,0 тис. тонн (або на 0,1%) порівняно з січнем-липнем торік. 

Читайте також: Виробництво альтернативної електроенергії у липні зросло на 27% - Міненерго

Як повідомляв Укрінформ, нині в Україні налічується 102 державні шахти, але переважна більшість - у зоні проведення операції Об'єднаних сил. Діючими поза зоною операції вважаються 33 шахти. З них лише 4 шахти працюють прибутково.

Зокрема, на підконтрольних Україні територіях Донецької області нині працюють 15 державних вугледобувних підприємств. За словами голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Куця, загальні збитки від їх діяльності - 520 млн гривень.

Навіть підвищення ціни на вугільну продукцію та надходження бюджетних коштів на оплату праці шахтарів не привели до кардинальних змін у галузі. З початку 2018 року на виплату зарплати шахтарям державних шахт Донеччини надійшло 931,9 млн грн, що на 438,5 млн грн (або 89%) більше, ніж за аналогічний період минулого року. Але, за оперативними даними підприємств, заборгованість по зарплаті з нарахуваннями на 23 серпня становила 341,6 млн грн, у тому числі перед працівниками - 90,7 млн грн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-