Україна оскаржила рішення СОТ у спорі з Росією про імпорт вагонів

Україна оскаржила рішення СОТ у спорі з Росією про імпорт вагонів

Укрінформ
Україна подала апеляцію на рішення Світової організації торгівлі (СОТ) щодо спору з РФ про обмеження імпорту залізничного обладнання.

Про це повідомляється на сайті організації.

"27 серпня Україна подала апеляцію щодо панельного звіту СОТ у справі України проти Росії "Росія – заходи, що впливають на імпорт залізничного обладнання та їх частин" (DS499). Група поширила свою доповідь 30 липня 2018 року", – йдеться у повідомленні.

30 липня Світова організація торгівлі опублікувала звіт групи експертів у справі України проти РФ щодо імпорту залізничного обладнання. Позиції Києва задовольнили частково. Група експертів підтвердила порушення Росією окремих положень Генеральної угоди з тарифів і торгівлі 1994 року (ГАТТ) та Угоди про технічні бар'єри у торгівлі.

Що стосується незадоволених вимог, група експертів не підтвердила існування систематичного обмеження імпорту з боку Росії, посилаючись на те, що протягом певного періоду (квітень 2014 – грудень 2016) ситуація в Україні в частині безпеки була непорівнянною із ситуацією в інших країнах. Тобто, Росією не проводився інспекційний контроль через наявність на території України "антиросійських настроїв та загрози безпеці російським громадянам", які є наслідком військових дій, які Росія сама і розв’язала.

Читайте також: Україна оскаржила рішення СОТ про мита на добрива

Детальніша інформація буде у відповідному документі, який оприлюднять на сайті СОТ найближчими днями.

Як повідомлялося, 23 серпня Україна подала апеляцію на рішення СОТ у спорі про мита на нітрат амонію, яке було прийнято на користь РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-