Уряд схвалив Середньострокову стратегію управління держборгом до 2020 року

Уряд схвалив Середньострокову стратегію управління держборгом до 2020 року

Укрінформ
Кабінет міністрів України 22 серпня 2018 року схвалив проект постанови «Про затвердження Середньострокової стратегії управління державним боргом на 2018-2020 роки».

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів.

«Стратегією визначено завдання для Мінфіну щодо зменшення боргу до 60% в 2018 році, 52% в 2019 році та 49% в 2020 році. Вона також встановлює якісні цілі, які дозволять не тільки знизити рівень боргу до ВВП, а й покращити його структуру і знизити ризики, які йому сьогодні притаманні.

Документ містить орієнтовний план дій на наступні два роки, який передбачає, зокрема, можливість випуску ОЗДП в євро та інших валютах, з якими українська гривня не має високого рівня кореляції, випуск ОЗДП у гривні для міжнародних інвесторів, розширення співпраці з МФО та урядами іноземних держав щодо пільгового фінансування», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Україні відбудеться перший аукціон вживаної сільгосптехніки

Інші заходи, заплановані в рамках Стратегії, скеровані на зміцнення відносин з інвесторами, залучення міжнародних інвесторів на внутрішній ринок України, а також роботу з покращення рейтингу України як позичальника. Результатом дій зі зміцнення інституційної спроможності стане створення Агенції з управління боргом відповідно до найкращих міжнародних практик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-