Миколаївський суднобудівний виставили на продаж за 1,8 мільярда

Миколаївський суднобудівний виставили на продаж за 1,8 мільярда

Укрінформ
Миколаївський суднобудівний завод «Океан» виставили на продаж із стартовою ціною в 1,8 мільярда гривень.

Про це на своїй сторінці у Facebook з поміткою «офіційно» повідомила ліквідатор заводу Ірина Сербін.

«Відповідно до Закону «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» відбудеться продаж цілісного майнового комплексу ПАТ МСЗ «Океан».Стартову ціну визначено за сумою всіх кредиторських вимог, які складають понад 1,8 млрд гривень», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що з цієї суми понад 91 млн грн – заборгованість із заробітної плати. Відкритий аукціон заплановано на 21 вересня 2018 року в приміщенні ПАТ МСЗ «Океан».

«Я безмежно люблю ПАТ «МСЗ «Океан» та весь трудовий колектив і дуже хочу побачити цих людей щасливими, а підприємство - процвітаючими. Але ми не можемо змінити історію і її ганебні для «Океану» сторінки. Лишається сподіватися, що епоха так званих «відповідальних зберігачів» - назавжди пішла в минуле і оцінку їй дадуть компетентні органи. Ті, хто хотів би отримати «Океан» просто так, безплатно, і вже робив це – можуть спробувати зірвати аукціон. Але вірю, що саме зараз з’явився унікальний шанс вдихнути нове життя в українське суднобудування», - додала Cербін.

Читайте також: На Миколаївщині найбільше зарплати заборгували суднобудівникам - ОДА

Як повідомлялося, 5 квітня 2017 року Генпрокуратура оголосила в розшук групу осіб, підозрюваних в доведенні Миколаївського суднобудівного заводу "Океан" до банкрутства і нанесенні йому збитків на 1,5 млрд грн.

Миколаївський суднобудівний завод "Океан" спеціалізується на виробництві і ремонті контейнеровозів, танкерів, буксирів, барж водотоннажністю до 350 тис. тонн.

У листопаді 2013 року Господарський суд Миколаївської області визнав банкрутом "МСЗ "Океан" за клопотанням близької, за деякими даними, до власника "Смарт-груп" Вадима Новинського "Консалтинг-Гамма".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-