Укртрансгаз планує через Prozorro закупити газ малими лотами на 800 мільйонів

Укртрансгаз планує через Prozorro закупити газ малими лотами на 800 мільйонів

Укрінформ
Акціонерне товариство "Укртрансгаз" планує закупити газ малими лотами через Prozorro для виробничих потреб на суму понад 800 млн грн.  

Про це повідомляє прес-служба АТ "Укртрансгаз".

"Укртрансгаз з метою оцінювання ринку малоцінових пропозицій оголосив у системі публічних електронних закупівель Prozorro три тендери на постачання природного газу обсягами 20, 20 і 50 млн куб. м із загальною очікуваною вартістю 819 млн грн. Проектами договорів передбачено, що постачальник буде зобов`язаний передати оператору ГТС протягом жовтня–квітня природний газ обсягом 2-3 або 7-8 млн куб. м на місяць", - йдеться у повідомленні.

Оператор ГТС України нагадує, що використовує природний газ у своїх виробничо-технологічних процесах, в першу чергу, для забезпечення транзиту газу до країн ЄС і транспортування палива українським споживачам, а також для послуги балансування. 

"Керуючись економічною логікою, закупівельною стратегією компанії та чинним законодавством, уже третій рік поспіль Укртрансгаз здійснює закупівлі природного газу для виробничих потреб виключно на конкурентних та прозорих умовах за допомогою електронної системи публічних закупівель Prozorro", - акцентували в газотранспортній компанії. 

Читайте також: Укртрансгаз здійснює технічне оновлення компресорної станції «Гребінківська»

Раніше у серпні філія «Оператор ГТС України» за допомогою Prozorro визначила переможців у 8 торгах на постачання газу для власних потреб сумарним обсягом 1,7 млрд куб. м на загальну суму 14,4 млрд грн (без ПДВ). Середня закупівельна ціна однієї тисячі куб. м газу становила 8311 грн (без ПДВ), що на 4% менше за початкову очікувану ціну. Також один аналогічний тендер не відбувся, а ще три були автоматично призупинені системою по причині наявності скарг від учасників торгів ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» та ТОВ «ДТЕК Трейдінг». Розгляд цих звернень Антимонопольний комітет призначив на 27 та 29 серпня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-