В Одесі розробили покроковий план подолання корупції в портах

В Одесі розробили покроковий план подолання корупції в портах

Укрінформ
Голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов розробив покроковий план щодо швидкого подолання корупції у морських портах України. 

Про це повідомляє прес-служба Одеської ОДА.

"Щоб назавжди забути про "екохабарників" та корупцію в портах, вистачить кількох тижнів. Не треба чекати дива: достатньо доволі простих кроків. Їх я перелічив у листі до міністра екології Остапа Семерака. Сподіваюся на підтримку особисто міністра і Кабміну загалом", - зазначив Степанов.

У документі, зокрема, вказано: "Облдержадміністрація пропонує Міністерству екології та природних ресурсів України врахувати під час розробки проектів нормативно-правових актів наступні пропозиції: у разі необхідності проведення Держекоінспекцією будь-яких лабораторних досліджень, обов'язково передбачити можливість їх проведення незалежними акредитованими лабораторіями. Крім того, передбачити для представників бізнесу право вибору лабораторії з переліку акредитованих закладів. Також забезпечити щоденне автоматизоване обстеження фонового рівня забрудненості акваторії портів з постійним оприлюдненням інформації".

Читайте також: Китайська компанія задіяла 15 суден для днопоглиблення в Чорноморську - АМПУ

На думку очільника Одеської області, треба "невідкладно розробити прозорі правові підстави перебування Держекоінспекції в акваторіях морських портів, а також порядок взаємодії посадовців інспекції з Адміністрацією морських портів України (АМПУ), що несуть відповідальність за стан акваторії. Норми порядку, при цьому, мають грунтуватися на міжнародних стандартах.

Степанов також вважає за доцільне залучати експертів незалежних акредитованих лабораторій до проведення усіх досліджень на суднах.

Окрім того, керівник ОДА пропонує, аби Україна визнала гарантії покриття екологічних порушень міжнародними Клубами взаємного страхування P&I Clubs. За таких умов екологи не зможуть вимагати негайні компенсаційні виплати готівкою від судновласників.

Степанов підкреслив, що наполягає на необхідності термінової ліквідації Державної екологічної інспекції Північно-Західного регіону Чорного моря та передачі її функцій структурному підрозділу Державної екологічної інспекції в Одеській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-