Цьогоріч Житомирщина експортувала лісу на 17 мільйонів доларів

Цьогоріч Житомирщина експортувала лісу на 17 мільйонів доларів

Укрінформ
За 6 місяців цього року державні підприємства Житомирської області експортували деревини на 17 мільйонів доларів.

Про це розповів начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський під час наради з питань перевірки державних підприємств та інших суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з вирубуванням лісів та експортом лісоматеріалів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо експортного потенціалу Житомирської області в розрізі державних підприємств, то у 2016 році він сягав 50 мільйонів доларів. Після введення мораторію на вивезення круглого лісу він знизився на 20 мільйонів і становив 30 мільйонів доларів. На сьогодні експортний потенціал по дровам паливним становить 152 тисячі кубометрів за півріччя, що дорівнює 17 мільйонам доларів. Профіцитна сировина, яка не знайшла споживачів на внутрішньому ринку, а це 10-11% загальної лісозаготівлі, була експортована за кордон», - підкреслив Курінський.

За його словами, на рівні області всі експортні операції здійснювалися виключно в межах митного законодавства України. При цьому, 95% державних лісгоспів Житомирщини мають сертифікати міжнародної схеми Лісової опікунської ради (FSC), що засвідчують високий рівень ведення лісового господарства.

Читайте також: У ДФС заявляють, що контрабанда лісу в липні зменшилася втричі

У загальному експорті у першому півріччі цього року, що становить 421,5 млн грн, 72% - це продукція лісопереробки (301,4 млн грн), а 120,1 млн грн (28%) – експорт дров паливних.

Крім того, за півроку державні лісгоспи Житомирщини сплатили податків, зборів та внесків на суму 379,7 млн грн, з яких до місцевих бюджетів надійшло 115,3 млн грн (30,4%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-