Україна планує  збільшити на 11% частку відновлювальної електроенергії — Семерак

Україна планує збільшити на 11% частку відновлювальної електроенергії — Семерак

Укрінформ
Україна планує на 11% збільшити частку виробництва відновлювальних джерел електроенергії до 2035 року.

Про це сказав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, повідомляє Урядовий портал.

«Ми поставили собі амбітний план - суттєво збільшити відсоток виробництва відновлювальних джерел енергії. Так, попереду багато роботи: зміна технологій, поведінки і правил споживання енергії, але інвестування в енергетично відновлювальні технології – можливість створення нових робочих місць та наукового низьковуглецевого розвитку країни. І цей процес в Україні вже активно розпочався», - сказав Семерак.

Міністр також нагадав, що вийти на рівень 11% виробництва  саме у такі строки треба, бо це прописано у Стратегії низьковуглицевого розвитку України. Нині енергетичний сектор виробляє лише 1,5% відновлювальних джерел енергії.

«У світі вже сформувалися цілі коаліції навіть не компаній, а країн, які відмовилися від споживання вугілля і закликають інших приєднуватися до цього руху. Українське суспільство має усвідомити, що це - питання майбутнього, від якого залежить доля людства та еко безпека всієї планети»,- сказав він.

Читайте також: Гройсман очікує нових гравців на ринку видобутку копалин

Семерак переконаний, що чим швидше ми це зрозуміємо, тим більше матимемо шансів стати успішною і конкурентною країною. За його словами, не може країна, економіка якої побудована на вугільній енергетиці, конкурувати із країною, в якій активно працюють сучасні енергетичні технології.

Важливим моментом тут є і вплив роботи теплостанції на довкілля і здоров’я людини. І ми маємо зрозуміти, що для економіки країни дешевше відмовитися від викопного палива і перейти на сучасні енергетичні технології, чим витрачати кошти на лікування громадян і порятунок довкілля, додав Семерак.

Міністр переконаний, що лідерство України у світовому кліматичному процесі - це не лише дуже амбітне і серйозне завдання, яке стоїть перед урядом, це - ознака того, що наше бачення низьковуглецевого розвитку країни сприйнято Організацією Об’єднаних Націй. І це лідерство ставить Україну поряд з країнами, які мислять категоріями майбутнього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-