В Укртрансгазі назвали найбільшого боржника за послуги транспортування газу

В Укртрансгазі назвали найбільшого боржника за послуги транспортування газу

Укрінформ
ПАТ "Київенерго" залишається найбільшим боржником за послуги транспортування газу.

Про це повідомляє прес-служба АТ "Укртрансгаз".

"Київенерго очолює список актуальних боржників, накопичивши 491 млн грн боргу за послуги транспортування газу для ТКЕ та транспортування газу для промисловості, і залишається найбільшим боржником. Інші споживачі загалом зменшили заборгованість", - йдеться у повідомленні.

За даними відомства, у Києві загальна заборгованість споживачів за послуги транспортування газу в червні зменшилась на 6%, або 110 млн грн, порівняно з попереднім місяцем і становила 1,92 млрд грн станом на 30 липня.

"Враховуючи, що ця категорія споживачів найбільша за об’ємом, тут спостерігається істотно негативний тренд до низького відсотка погашення боргів у період поза опалювальним сезоном – не більше 3% за останні декілька місяців поточного року", - підкреслили у прес-службі.

Як повідомляється, сумарний борг підприємств ТКЕ і ТЕЦ скоротився на 23 млн грн та складає 822 млн грн.

Читайте також: Укртрансгаз почав зберігати блакитне паливо за новими тарифами

Окрім того, на 64 млн грн зменшилася заборгованість операторів газорозподільчих систем та регіональних газозбутових підприємств за послуги транспортування газу для населення та склала 264 млн грн.

Найбільша сумарна заборгованість накопичена ТОВ «Одесагаз-Постачання» – 83 млн грн, ПАТ «Донецькоблгаз» – 57 млн грн, ТОВ «Кременчукгаз-постачання» – 26 млн грн, ТОВ «Черкасигаз збут» – 21 млн грн.

На 6 млн грн зменшилась заборгованість промислових споживачів та становить 77 млн грн. 

Сегмент промислових підприємств демонструє найбільше зростання заборгованості, що сильно контрастує з динамікою інших категорій. Зокрема, ПАТ «Київенерго» наростило заборгованість у червні на 16,5 млн грн, зазначається у повідомленні.

Переважна більшість промислових споживачів оплачують послуги транспортування природного газу через регіональні газопостачальні або газорозподільні компанії. Серед них найбільшу сумарну заборгованість мають: ПАТ «Луганськгаз» – 32 млн грн, ДП «Київгазенерджи» та ПАТ «Донецькміськгаз»  – 13 млн грн кожне.

Стосовно послуг з транспортування газу для потреб бюджетних установ, згідно з повідомленням на 0,53 млн грн зменшилася  сумарна заборгованість установ і організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів. Поточна заборгованість перед Укртрансгазом на кінець періоду становить майже 8 млн грн.

У відомстві наголошують, що Укртрансгаз здійснює стратегічну і суспільно важливу функцію зі своєчасного та безперебійного постачання природного газу підприємствам і населенню України, забезпечення надійного та безпечного функціонування газотранспортної системи, а також транзиту газу до європейських країн. Невиконання боржниками компанії умов договорів та чинного законодавства України провокує суттєві ризики сталої роботи ГТС України та обмеження можливостей інвестування у її розвиток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-