Укртрансгаз почав зберігати блакитне паливо за новими тарифами

Укртрансгаз почав зберігати блакитне паливо за новими тарифами

Укрінформ
АТ "Укртрансгаз" з 1 серпня почало надавати послуги із зберігання, закачування та відбору газу за новими тарифами. 

Про це повідомляє департамент корпоративних комунікацій АТ "Укртрансгаз".

"Укртрансгаз почав з 1 серпня надавати послуги із зберігання (закачування, відбору) газу за новими тарифами. Вони встановлюють плату за потужність закачування, відбору та робочого обсягу зберігання газу. Попередні ж - передбачали плату за фактичний обсяг закачування, відбору та зберігання", - йдеться у повідомленні.

Нові тарифи встановлені відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регюлювання у сферах енергетики та комунальних послуг, якою затверджена Методика визначення та розрахунку тарифів на послуги зберігання (закачування, відбору) природного газу щодо газосховищ, до яких застосовується режим регульованого доступу. 

Зокрема, новий тариф на закачування природного газу до підземних сховищ газу становитиме 17,2 коп. за тис. кубометрів на добу (попередній тариф - 32,9 грн за тис. кубометрів), на зберігання - 64,4 грн за тис. кубометрів на добу (раніше - 46,2 грн за тис. кубометрів), на відбір - 67,1 грн за тис. кубометрів на добу (до того - 32,9 грн за тис. кубометрів). 

"Ці самі тарифи застосовуватимуться і на послугу «митний склад», - зазначили в Укртрансгазі.

Читайте також: Гройсман пояснив як в Україні відбуватиметься системна модернізація житла

Як відомо, базовий сезон закачування починається з першої газової доби квітня і закінчується останньою газовою добою вересня. А базовий сезон відбору - з першої газової доби жовтня до останньої газової доби березня. На початок сезону відбору 2017/2018 років 244 компанії зберігали газ у ПСГ Укртрансгазу, з них три були закордонними - із Швейцарії, Нідерландів та Чехії. Загалом Укртрансгаз експлуатує 11 ПСГ загальним обсягом 31 млрд кубометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-