Порти Бердянська і Маріуполя відчувають проблеми через дії Росії - Омелян

Порти Бердянська і Маріуполя відчувають проблеми через дії Росії - Омелян

Відео
Укрінформ
Росія використовує незаконно збудований Кримський міст і свої військово-морські сили в Азовському морі, щоб відбити бажання у судновласників заходити в порти Маріуполя та Бердянська.

Про це у суботу, 4 серпня, заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ефірі 112 каналу.

“Це робиться, щоб дестабілізувати ситуацію в Азовському регіоні в Україні, але я впевнений, що спільно з нашими партнерами в регіоні, які є учасниками коаліції проти Росії, їм не вдасться зробити це до кінця. Бердянськ і Маріуполь відчувають певні проблеми у зв'язку з цим, однак ситуація в регіоні стабільна, порти працюють. Одночасно ми працюємо з нашими партнерами, щоб аналогічні санкції було введено проти російських чорноморських портів”, – зазначив міністр.

За його словами, зараз опрацьовуються різні сценарії протидії Росії, аж до обмеження заходів у російські порти суден з європейською реєстрацією.

За інформацією Омеляна, через дії Росії спостерігається зменшення на 10% заходів у порти Маріуполя і Бердянська.

Читайте також: Санкції за Керченський міст: Британія включила до свого списку шість компаній РФ

"Це суттєва цифра, ми зазнаємо збитків у сотні мільйонів гривень, але це прямі збитки. Якщо прорахувати соціально-економічний ефект, якщо ми порахуємо збитки судновласників, які змушені через дії російської сторони простоювати перед проходом Керченської затоки або перед заходом в Азовське море, то ці збитки є в рази вищими", – наголосив глава Мінінфраструктури.

Він також додав, що українська сторона підготувала інформацію про зупинені російською стороною судна і передасть її європейським партнерам.

“Це збитки не конкретно України. Це збитки кожної конкретної держави ЄС, які перевозять вантажі через Маріуполь і Бердянськ. Тому що час такого простою судна – це кілька тисяч доларів. Російська сторона повинна буде компенсувати всі ці збитки. З Росією можна говорити або мовою зброї, або мовою санкцій. Іншої альтернативи немає, тому що ми бачимо, що ця країна повністю “злетіла з котушок””, – підсумував Омелян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-