Насалик має сконцентруватися на пошуку фінансів для вугільної галузі — Гройсман

Насалик має сконцентруватися на пошуку фінансів для вугільної галузі — Гройсман

Укрінформ
Міністерство енергетики і вугільної промисловості України має шукати фінансові ресурси для збільшення видобутку вугілля та забезпечити ритмічну роботу галузі.

Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, коментуючи результати урядової наради за участі керівництва Міністерства енергетики та вугільної промисловості та Міністерства фінансів, інформує Урядовий портал. 

«До 1 вересня Міненерговугілля і особисто міністр (Ігор Насалик) мають сконцентруватися на пошуку фінансових ресурсів для збільшення добичі і забезпечення ритмічної роботи галузі... Вся галузь має працювати ритмічно. І це відповідальність міністерства і міністра. Я готовий допомогти, аби ми стверджували свою енергонезалежність», - заявив Гройсман.

Він нагадав, що тиждень тому поставив конкретне завдання - представити план першочергових дій по виведенню вугледобування із кризи.

«Рішення презентоване. Ми побачили цифри ритмічної виплати зарплати шахтарям і необхідні заходи щодо збільшення видобутку», - сказав Прем'єр-міністр, наголошуючи, що для виконання завдань потрібні інвестиції.

Наразі в Україні нараховується 102 державні шахти, але переважна більшість - у зоні проведення операції Об'єднаних сил. Діючими поза зоною операції вважаються 33 шахти. З них - лише 4 шахти працюють прибутково. 

За 5 місяців поточного року обсяг видобутку склав 1 852,9 тис. тонн. Це на 3,6 % менше запланованого і на 7,6 % менше відповідного періоду 2017 року. 

Разом з тим, вартість продукції зросла на понад 30,5 %, проти минулим роком.

Читайте також: Парубій підписав закон про належне фінансування держсектору вугільної галузі

Обсяг бюджетної підтримки шахт щороку перевищує 1 млрд грн. У середині липня Верховна Рада схвалила зміни до Державного бюджету і дозволила додатково виділити ще 1,4 млрд грн на потреби шахтарів, передусім в частині погашення зарплатних боргів.

Наприкінці липня Гройсман зібрав урядову нараду, присвячену питанням вуглевидобутку і поставив завдання покращити ситуацію. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-