АрселорМіттал збільшить власний парк вагонів через нестачу рухомого складу

АрселорМіттал збільшить власний парк вагонів через нестачу рухомого складу

Укрінформ
ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» планує збільшити власний парк вагонів до 1,5 тис. одиниць через гостру нестачу рухомого складу. Придбано вже 500 вагонів.

Про це повідомляє прес-служба підприємства з посиланням на начальника відділу зовнішньої логістики ПАТ Андрія Мороза.

"У цьому році ми (ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» - ред.) придбали 500 піввагонів (далі - вагонів). Частину з них вже отримали, а восени плануємо повністю закрити угоду. Власний парк зросте вдвічі, що дозволить нам 10-15% перевезень здійснювати своїми силами", - йдеться в повідомленні.

Збільшення кількості власного рухомого складу вже зараз повністю себе виправдало, заявляє Мороз.

Зазначається, що на підприємстві поставили за мету довести кількість своїх вагонів до 1 500, це приблизно третина від загальної потреби (4 500 вагонів).

"Поки цього достатньо, адже нам важливо ефективно задіяти свої вагони і забезпечити їх мінімальний оборот", - говорить Мороз.

За його словами, збільшення парку вагонів - вимушений захід.

"Інакше кажучи, ми змушені нарощувати свій парк. Брак вагонів в Україні, за деякими оцінками, досягає 10 тисяч і в найближчі роки посилюватиметься. Можна говорити про дефіцит до 18 тисяч вагонів до 2021 року в цілому по країні", - прогнозує представник АрселорМіттал Кривий Ріг.

Читайте також: Шахтарям Львіввугілля виплатили 70% зарплати за червень

Як відомо, компанія АрселорМіттал, штат якої налічує понад 199 тис. співробітників, має представництва в 60 країнах світу.

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» є одним з небагатьох в Україні металургійних підприємств повного циклу, що випускають одночасно чавун, сталь і прокат. У 2017 році видобуток руди ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» становив 21,6 млн. тонн; підприємство виробило 5,6 млн тонн чавуну, 6,35 млн тонн сталі в еквіваленті, 5,1 млн тонн прокату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-