США розчаровані прийнятою Молдовою податковою амністією для капіталу

США розчаровані прийнятою Молдовою податковою амністією для капіталу

Укрінформ
Посольство Сполучених Штатів Америки у Кишиневі глибоко розчароване прийняттям парламентом Молдови Закону про податкову амністію для незадекларованого раніше капіталу.

Про це йдеться в оприлюдненому коментарі на сторінці дипломатичного відомства у Facebook, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Посольство США глибоко розчароване прийняттям законодавства, яке перешкоджає боротьбі Молдови з відмиванням грошей. Закон про добровільне декларування та податкове стимулювання (іменований ще Закон про амністію капіталу) узаконює злодійство і корупцію, а також негативно позначиться на бізнес-кліматі Молдови», - йдеться в коментарі.

У дипломатичному відомстві наголошують, що прийнятий парламентом Молдови закон суперечить також взятим на себе урядом Молдови зобов'язаннями.

«Громадяни Молдови вже постраждали від наслідків великої фінансової афери (розкрадання більше мільярда доларів з банківської системи країни – ред.). Злочинці мають бути покарані, а не заохочені. Народ Молдови заслуговує на більше», - підсумовується у коментарі.

Читайте також: Стало відомо, коли відбудуться парламентські вибори в Молдові

Аналогічну думку висловили і представники Світового банку.

Двома днями раніше парламент Молдови прийняв Закон про податкову амністію для капіталу. Згідно з документом, підприємцям дозволяється легалізувати незадекларований раніше капітал у вигляді грошових коштів, нерухомості, автомобілів з виплатою 3-відсоткового податку з капіталу, за винятком коштів, нажитих злочинним шляхом.

Податкова амністія буде діяти до 1 лютого 2019 року. В уряді і парламенті Молдови вважають, що даний закон буде сприяти збільшенню інвестицій в економіку країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-