Тендери на поставку майже 2,5 мільярда кубів газу відбудуться в серпні - Укртрансгаз

Тендери на поставку майже 2,5 мільярда кубів газу відбудуться в серпні - Укртрансгаз

Укрінформ
Оголошені філією «Оператор ГТС України» АТ «Укртрансгаз» 12 тендерів на постачання природного газу сумарним обсягом 2,437 мільярда кубометрів і загальною очікуваною вартістю 21,2 мільярда гривень відбудуться наприкінці серпня.

Про це повідомляють в Укртрансгазі.

"Філія «Оператор ГТС України» АТ «Укртрансгаз» 22-23 червня 2018 року оголосила в системі публічних електронних закупівель Prozorro 12 тендерів на постачання природного газу для власних виробничо-технологічних потреб та для забезпечення послуги балансування сумарним обсягом 2,437 млрд куб м і загальною очікуваною вартістю 21,2 млрд грн", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що 25 липня завершився період подання пропозицій, за результатами якого заявки на кожен із 12 оголошених тендерів подали по 2-4 компанії. 

Проведення аукціонів попередньо заплановано на 28-29 серпня 2018 року, а очікуваний період поставки - вересень 2018 - квітень 2019 року, інформують у компанії.

Загальний обсяг газу, що планується закупити, було розподілено на 12 менших частин з метою створення можливості участі для якомога більшої кількості компаній і, відповідно, збору більшої кількості вигідних комерційних пропозицій, пояснюють в Укртрансгазі.

Більше того, проектами договорів передбачено, що постачальник повинен передати оператору ГТС протягом 8-місячного періоду природний газ обсягом від 2 до 38 млн кубометрів на місяць. 

"Такі умови ще більше розширюють коло потенційних учасників, даючи змогу дрібним і середнім постачальникам, в тому числі українським газовидобувним компаніям, змагатися в оголошених тендерах", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Нафтогаз очолив рейтинг "найбільш ризикових" підприємств

Як повідомлялося, завдяки проведенню закупівель природного газу для власних потреб через систему Prozorro Укртрансгаз заощадив тільки на цих закупівлях 2,55 млрд грн у 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-