Відокремлення оператора ГТС: у Нафтогазі розповіли про дорожню карту

Відокремлення оператора ГТС: у Нафтогазі розповіли про дорожню карту

Укрінформ
Наглядові ради НАК «Нафтогаз України» та ПАТ «Магістральні газопроводи України» домовилися про дорожню карту щодо відокремлення оператора газотранспортної системи України (анбандлінгу).

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Нафтогазу.

«Наглядова рада НАК «Нафтогаз України» рада повідомити, що вона досягла згоди з наглядовою радою АТ «Магістральні газопроводи України» (МГУ) щодо дорожньої карти співробітництва з метою повного і прозорого відокремлення функції оператора ГТС в Україні», - йдеться у повідомленні.

У Нафтогазі переконані, що досягнення домовленостей забезпечить виконання Україною регуляторних вимог ЄС, гарантуючи при цьому енергетичну безпеку та економічне процвітання України.

Згідно з узгодженим меморандумом про взаємопорозуміння, процес відокремлення функції оператора ГТС (анбандлінгу) має бути завершений на початку 2020 року, після того, як закінчиться дія чинного контракту на транзит газу з Газпромом.

«Ми хотіли б подякувати Прем'єр-міністру Гройсману за лідерство уряду у цьому процесі, а також заступнику Державного секретаря США з питань енергетичних ресурсів Френку Феннону за його допомогу та підтримку під час нинішнього візиту до Києва, як і іншим представникам міжнародної спільноти за їхню підтримку та поради», - сказала голова наглядової ради Нафтогазу Клер Споттісвуд.

Читайте також: У Гройсмана розглядають два варіанти проведення анбандлінгу в Нафтогазі

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня у ЗМІ з'явилася інформація, що менеджмент МГУ звільнився у повному складі через неможливість здійснити анбандлінг відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу. Пізніше в. о. голови МГУ Валерій Ноздрін спростував Укрінформу цю інформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-