Контрабанда лісу: Гройсман каже, що Укрзалізниця допоможе прослідкувати ланцюг змови

Контрабанда лісу: Гройсман каже, що Укрзалізниця допоможе прослідкувати ланцюг змови

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що перший звіт про факти контрабанди лісу в Україні планується оприлюднити у вересні.

Про це він заявив під час наради за участю керівників Державної фіскальної служби, Національної поліції, Державної аудиторської служби та "Укрзалізниці", повідомляє Урядовий портал.

"Треба робити країну багатшою, а не знищувати український ліс. Мені потрібен результат, прізвища, аналітика по фірмах, хто їх засновував. На середину вересня готуємо публічний звіт щодо проведеної роботи в персоналіях. Налаштовуйтесь на серйозну роботу. Товарна контрабанда зупинена на даний момент. Цю роботу будемо тільки посилювати", - зазначив глава уряду.

Гройсман запевнив, що контрабанда лісу, обсягом, за його словами, 6-8 млрд гривень на рік, буде прослідкована по всьому ланцюгу, а справи по ній будуть оголошені й передані до Антикорупційного суду, який нині проходить процедуру створення.

Він підкреслив, що наразі важливо провести аудит всіх лісогосподарств, об’єднаними зусиллями ДФС, Нацполіції, Держаудитслужби, щоб чітко встановити, скільки вирубано лісу, скільки експортовано і скільки втратила держава.

Читайте також: Порошенко ветував закон проти незаконної вирубки та контрабанди лісу

Прем’єр-міністр наголосив, що важливою в цій роботі є роль "Укрзалізниці", яка відтепер має фіксувати перевезення лісу і документацію, передавати фотоматеріали Держаудитслужбі, ДФС, Нацполіції.

"Так ми зможемо прослідкувати весь ланцюг змови. Ця справа буде дуже голосною і ми хочемо передати її до Антикорупційного суду. Зараз весь ліс треба зупиняти, робити комісійний огляд з фахівцями. Якщо є порушення, це буде підставою для притягнення до відповідальності всіх, хто має відношення до контрабанди", - переконаний глава уряду.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-