Розподільчі компанії накопичили критичні борги - Укртрансгаз

Розподільчі компанії накопичили критичні борги - Укртрансгаз

Укрінформ
Накопичення боргів газорозподільчими компаніями сягнуло критичного рівня - 25 мільярдів гривень, що несе загрозу енергетичній безпеці країни. 

Про це йдеться у заяві оператора газотранспортної системи України ПАТ "Укртрансгаз".

"На сьогоднішній день рівень накопичення боргів газорозподільчими компаніями сягнув критичного рівня  25 млрд гривень, або майже 1 млрд доларів на кінець червня. Отже, маємо серйозну системну проблему, яка підриває енергетичну безпеку нашої країни. І яка вже третій рік поспіль так і не знаходить свого вирішення", - йдеться у заяві.

В Укртрансгазі наголосили, що ситуація потребує негайного комплексного вирішення із залученням всіх гілок влади. 

"Перший крок до цього - організувати робочу групу за участі представників Секретаріату Енергетичного Співтовариства, Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, Міністерства енергетики, НКРЕКП, Укртрансгазу, операторів ГРМ та експертного середовища", - зазначає оператор ГТС.

Читайте також: Нацкомісія встановила тарифи Київтеплоенерго: КП готове постачати гарячу воду

Як повідомляють в Укртрансгазі, черговий раунд переговорів, де обговорюватиметься це питання, призначений на 25 липня. Крім того, 18 липня 2018 року відбулося засідання Міжфракційного депутатського об’єднання «Розвиток трубопровідного транспорту як захист економічних інтересів України та контролю зовнішньої торгівлі» за участю Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, представників правоохоронних органів, ДФС, профільних інституцій, Нафтогазу України.

"Головна мета - проаналізувати нову редакцію Кодексу ГТС, разом визнати «чорні діри» документа, що потребують негайного усунення, та напрацювати комплексний перелік всіх необхідних змін до чинної нормативно-законодавчої бази, які б зробили неможливим вчинення протиправних дій. Діалог розпочато, і ми сподіваємось на конструктивну позицію всіх його учасників - на 25 липня призначений черговий раунд переговорів при медіації Енергетичного співтовариства", - наголошується в заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-