Порошенко доручив керівництву ЗСУ відреагувати на блокування РФ Азовського моря

Порошенко доручив керівництву ЗСУ відреагувати на блокування РФ Азовського моря

Укрінформ
Президент  України Петро Порошенко доручив міністру оборони, начальнику  Генерального штабу і командування ВМС України вжити достатніх заходів, щоб зупинити російські провокації щодо блокування входження кораблів в українські порти на Азовському морі.

Про це Глава держави заявив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не будемо миритися із незаконним захопленням українських та іноземних кораблів, які рухаються в напрямку українських портів, в тому числі Маріуполя, для того, щоб зупинити гірничо-металургійний комплекс, який працює на Донбасі. І на сьогоднішній день мною були віддані відповідні накази і міністру оборони, і начальнику Генерального штабу, і командування ВМС України, щоб ми вжили достатніх заходів, щоб зупинити це порушення закону і зупинити російські провокації при проходженні української Керченської протоки", - сказав він.

Президент зазначив, що Росія використовує для цих атак "захоплений і незаконно анексований Крим з незаконно розташованим там Чорноморським флотом в захопленому Севастополі"

"Ми не будемо з цим миритися. Якщо ми, українці, не захистимо нашу землю, то її ніхто не захистить", - заявив Порошенко.

Водночас, він нагадав, що занепокоєння ситуацією в Азовському морі було також включено в декларацію Саміту НАТО – "і це означає, що не Україна одна засвідчує про ці провокаційні дії".

Читайте також: Росія затримала в Азовському морі вже 148 суден "для огляду"

Як повідомлялося, кількість затримок та арешту Російською Федерацією суден, які прямують з/до українських портів через Керченську протоку, на сьогоднішній день вже становить 148 одиниць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-