З Польщі трейдери готові постачати до 4 мільярдів кубів газу в Україну - Укртрансгаз

З Польщі трейдери готові постачати до 4 мільярдів кубів газу в Україну - Укртрансгаз

Укрінформ
ПАТ "Укртрансгаз" спільно з польським оператором ГТС - Gaz-System завершило процедуру оцінки попиту на потужності ГТС між Україною та Польщею на період після 2019 року.

Про це інформує прес-служба ПАТ "Укртрансгаз". 

"Сьогодні завершилась процедура оцінки попиту на потужності ГТС між Україною та Польщею на період після 2019 року. Готові з вами поділитися оптимістичними результатами: близько 3,9 млрд кубометрів у напрямку Польща – Україна, близько 1,6 млрд кубометрів у напрямку Україна – Польща, в довгостроковій перспективі", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Газпром винен Нафтогазу вже понад $2,6 мільярда - Вітренко

Оцінка здійснювалася спільно з польським оператором ГТС - Gaz-System. Протягом 2,5 місяця ми вивчали зацікавленість учасників газового ринку в потужностях наших ГТС – усі охочі могли подати заявку на обидва напрямки транспортування.

Як пояснили в УТГ, зазначена процедура не є зобов'язуючою, тобто вона дозволяє оцінити зацікавленість учасників та зробити аналіз розвитку інфраструктури ГТС між Україною та Польщею.

"Але за цим слідує наступний крок - зобов’язуюча процедура, на основі якої будуть укладені контракти", - додали у компанії.

Фото: Укртрансгаз, Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-