Укравтодор підписав з французькою компанією меморандум щодо будівництва доріг

Укравтодор підписав з французькою компанією меморандум щодо будівництва доріг

Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг України і французька будівельна компанія Bouygues Travaux Publics SAS підписали меморандум щодо підготовки попереднього ТЕО концесійних проектів будівництва та експлуатації автомобільних доріг.

Підписання документа відбулося під час зустрічі високого рівня Українсько-французької ділової ради 25 червня 2018 року в Парижі, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Очікується, що французькі партнери підготують попереднє ТЕО концесійних проектів будівництва та експлуатації автомобільної дороги Київ - Біла Церква (за новим напрямком) та першої черги Великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва (за новим напрямком від автомобільної дороги М-06 Київ - Чоп до автомобільної дороги М-05 Київ - Одеса).

"Україна зацікавлена в залученні іноземних інвесторів у інфраструктуру з метою ефективного та сталого розвитку всіх видів транспорту, впровадження високих технологій та інтеграції національної транспортної мережі України у TEN-T мережу Європейського Союзу", - наголосив заступник міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань.

Читайте також: Два трильйони: в Укравтодорі оцінили ремонт доріг по всій країні

Проектний менеджер офісу Національної інвестиційної ради та радниця міністра інфраструктури Надія Казначеєва зазначила, що для міжнародних інвесторів прихід у будівництво доріг в Україні французької компанії Bouygues, що присутня в 90 країнах світу, - це позитивний знак. 

"Ми очікуємо, що новий закон про концесії, який парламент має прийняти вже цього літа, привабить в українську транспортну інфраструктуру більше компаній зі світовим іменем", - акцентувала Казначеєва.

В. о. заступника голови Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Харченко у ході зустрічі Українсько-французької ділової ради MEDEF представив інфраструктурні проекти для інвестиції в порти, аеропорти, дорожню та залізничну інфраструктуру. Були проведені двосторонні зустрічі з французькими компаніями Airbus, Egis, Suez, Alstom, Freyssinet/Vincі та обговорення інвестиційних проектів у транспортній інфраструктурі України.

Фото: сайт Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-