Експерти Danfoss радять Україні розвивати систему центрального теплопостачання

Експерти Danfoss радять Україні розвивати систему центрального теплопостачання

Укрінформ
Експерти найбільшої промислової компанії Данії, світового лідера у виробництві енергоефективного обладнання Danfoss Heating радять Україні зберігати систему централізованого теплопостачання. 

Про це заявив президент Danfoss Heating Ларс Твін під час брифінгу у Києві, що відбувся в рамках конференції "Розумні міста - розумна інфраструктура", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна має величезну конкурентну перевагу у розвиненій інфраструктурі централізованого теплопостачання. Тоді як в Німеччині до системи централізованого опалення під'єднанні лише 12% усіх споживачів, в Україні їх наразі - 42%", - зазначив він. 

Президент Danfoss Heating наголосив, що системи централізованого теплопостачання дозволяють включати в єдину мережу всі джерела тепла, що є в місті, дають змогу не залежати від одного виду палива, є стабільнішими та за умови правильного проектування - дешевшими для споживача. 

«Моя щира порада для українських муніципалітетів - дивитися в сторону модернізації, а не від'єднання. В ЄС ми чітко взяли цей вектор», - сказав Твін. 

Предидент Danfoss Heating підкреслив, що на сьогодні Україна, а також Польща, розглядаються як пріоритетні напрямки діяльності компанії.

"На сьогодні ми вивчаємо ситуацію. Ми хочемо запропонувати енергоефективні рішення, які будуть найефективнішими для вашої економіки. Україна і Польща є нашими пріоритетами, оскільки мають величезний потенціал для реалізації проектів", - зазначив експерт.

Як відомо, новий закон «Про житлово-комунальні послуги» дозволив власникам квартир у багатоквартирних будинках за певних умов від'єднатись від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води. Закон було ухвалено у парламенті 9 листопада 2017 року. 

Умовою для дозволу на від'єднання від центрального опалення та постачання гарячої води є наявність певної кількості вже відключених квартир у будинку.

Водночас на початку червня 2018 року депутати ухвалили закон №2454-VIII про відтермінування нововведень у ЖКГ.

Читайте також: Мінрегіон опублікував нові будівельні норми

Норми закону «Про житлово-комунальні послуги» щодо води, тепла, електрики, газу і поводження з відходами набере чинності з 1 травня 2019 року. На 1 серпня 2020 року перенесли початок дії норми про штрафи для компаній за порушення строків встановлення лічильників на тепло, гарячу та холодну воду. 

Danfoss - найбільша промислова компанія Данії, світовий лідер у виробництві енергоефективного обладнання: систем тепло- та холодопостачання, привідної автоматики, гідравлічної техніки тощо. Дохід компанії у 2017 році склав 5,8 млрд євро, показник операційного прибутку - 11,1%. 

Компанія пропонує комплексні рішення для сталого розвитку і зменшення енергоспоживання у чотирьох великих секторах: інфраструктурі, харчуванні, енергетиці, кліматі.

Danfoss працює у більш ніж 100 країнах світу, має 26 тисяч працівників та більше 70 заводів. 

Український офіс компанії відкритий у 1997 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-