НБУ спрощує проведення операцій з обміну валют

НБУ спрощує проведення операцій з обміну валют

Укрінформ
У Нацбанку спрощують оформлення банками та іншими фінансовими установами операцій з обміну валют та надають можливість банкам та фінустановам проводити валютно-обмінні операції через платіжні пристрої.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

«По-перше, Національний банк спрощує оформлення банками та іншими фінансовими установами операцій з обміну валют. Досі банки повинні були оформлювати два паперові примірники квитанції про здійснення такої операції - один для клієнта, один для зберігання в банку. Надалі банки зможуть оформлювати квитанції про валютно-обмінну операцію не лише в паперовій формі, а й в електронному виді. Відповідно банки отримають можливість зберігати відповідні документи в електронній формі», - ідеться у повідомленні.

За згодою клієнта банк матиме можливість не оформлювати клієнту паперовий документ, наголошують в НБУ.

Читайте також: У НБУ заявили про пожвавлення споживчого кредитування

У прес-службі регулятора зазначають, що, в свою чергу, інші фінансові установи, що здійснюють обмін валют, наразі зобов'язані оформлювати два паперові примірники квитанції та два паперові розрахункові документи, що друкуються реєстратором розрахункових операцій (РРО). Надалі вони оформлюватимуть для клієнтів валютно-обмінні операції тільки одним документом - документом, який друкується РРО. Відповідно, вони не будуть видавати клієнтам квитанцію про здійснення валютно-обмінної операції. 

При цьому і банки, і фінансові установи не вимагатимуть підпису клієнта на квитанції або документі РРО, якщо сума валютно-обмінної операції буде меншою за 150 тис. грн.

"По-друге, Національний банк надає можливість банкам та фінансовим установам проводити валютно-обмінні операції через платіжні пристрої", повідомляють в НБУ. Після доопрацювання цими установами програмного забезпечення платіжного пристрою фізичні особи зможуть не тільки продавати, а й купувати готівку іноземної валюти з використанням цих пристроїв. 

По-третє, для сприяння розповсюдженню безпаперових технологій банки та фінансові установи отримають можливість оформлювати звітну документацію з валютно-обмінних операцій у вигляді електронного документа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-