У Мінагро розповіли, скільки діятиме програма підтримки тваринництва

У Мінагро розповіли, скільки діятиме програма підтримки тваринництва

Укрінформ
У Міністерстві аграрної політики та продовольства планують, що державна програма підтримки  тваринництва діятиме в Україні не менше трьох - п'яти років.

Про це сказав, виступаючи на аграрному форумі «Пріоритети державної фінансової підтримки АПК у 2018 році», що відбувся в рамках виставки АГРО-2018, заступник міністра агрополітики Віктор Шеремета, повідомляє прес-служба міністерства.

«Окрім 60-мільйонного врожаю зерна, який ми спостерігаємо останні кілька років, в Україні майже непоміченим пройшов 6-тонний надій на корову. Зараз для України це просте досягнення, тоді як в радянські часи 3-тонний надій вважався рекордним. Проте, ми не будемо на цьому зупинятися, адже планується, що програма підтримки тваринництва буде діяти не менше трьох - п’яти років, що сприятиме таким рекордам і в подальшому», - зазначив Шеремета.

Читайте також: Мінагро та Київстар запустили мобільний додаток для фермерів

Він нагадав, що урядовими програмами підтримки розвитку тваринництва у 2018 році передбачено часткову компенсацію вартості збудованих тваринницьких комплексів, компенсацію 1 500 грн за утримання молочної ВРХ, компенсацію громадянам 2 500 грн за утримання молодняку ВРХ до одного року тощо.

У форумі взяли участь голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Комітету ВР з питань аграрної політики та земельних відносин, народний депутат України Леонід Козаченко, президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Микола Стрижак, представники Мінагрополітики та профільні експерти.

Як повідомляв Укрінформ, у державному бюджеті на 2018 рік закладено понад 1 млрд гривень на розвиток фермерських господарств та 4 млрд гривень на розвиток тваринництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-