У Мінрегіоні визначились як нараховувати будівельникам ринкову зарплату

У Мінрегіоні визначились як нараховувати будівельникам ринкову зарплату

Укрінформ
Мінрегіон планує внести зміни до Порядку розрахунку кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва об'єктів, і спростити процедуру складання інвесторської кошторисної документації.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, інформує Урядовий портал.

«З минулого року ми обговорювали можливість в рамках децентралізації скасувати практику централізованого розрахунку фіксованої кошторисної заробітної плати та спростити процедури розрахунку кошторисної документації. Це очікувані дерегуляційні зміни в галузі, які будуть сприяти визначенню справедливої ринкової оплати праці для будівельників», - сказав він.

У Мінрегіоні уточнюють, що скасування розрахунку кошторисної заробітної плати в будівництві сприятиме покращенню інвестиційного клімату та дерегуляції будівельної галузі.

Читайте також: Будівництво житла у першому кварталі зросло на 3% - Мінрегіон

Метою змін є визначення розміру кошторисної заробітної плати на стадії розроблення інвесторської кошторисної документації замовником (інвестором) самостійно, виходячи зі статистичних даних щодо середньомісячної заробітної плати штатних працівників у будівництві та прогнозного індексу споживчих цін.

Як відомо, у 2018 році орієнтовний розмір кошторисної заробітної плати у будівництві визначений на рівні від 5500 до 7800 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-