Порошенко подякував НБУ за рішуче закриття 98

Порошенко подякував НБУ за рішуче закриття 98 "хворих" банків

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що однією з найскладніших реформ в Україні стало очищення й оздоровлення банківського сектору, під час якого закрито 98 «хворих» банків. 

Під час реформи банківського сектору в Україні закрили 98 «хворих» банків - Президент

Про це він сказав на засіданні Національної інвестиційної ради у п'ятницю, 25 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Однією з найскладніших і найболючіших реформ стали очищення й оздоровлення банківського сектору. І я хочу подякувати команді Національного банку - і тій, що є зараз, і тій, що працювала до цього. Знаєте чому? Бо це - одна команда, бо треба мати сміливість, професійність і рішучість для того, щоб закрити 98 "хворих" банків , які не мали шансів на життя і які мали до 90-95% кредитів, що не обслуговуються», -  зазначив глава держави.

За його словами, «це надзвичайно важка операція, де біль не долається навіть екстремальними дозами анестетиків, менеджмент, причетний до цієї реформи, заплатив за неї дуже високу політичну ціну». 

«Було б злочином перед країною дбати про власні рейтинги і заплющувати очі на ті колосальні небезпеки, на які наражала Україну хвора і нежиттєздатна на той час банківська система України. Ніхто не вірив, що вдасться її очистити, оздоровити і вона буде ефективно функціонувати - ніхто, крім нашої команди. Отже, в першому кварталі поточного року ми маємо об'єктивні цифри: банки отримали чистий прибуток майже 9 млрд грн. Це втричі перевищує показник за аналогічний період минулого року», - зауважив Президент. 

Читайте також: Порошенко дав відповідь на питання, де гроші МВФ

Він також наголосив на відновленні довіри людей до банків. 

«До ваших послуг сьогодні маємо 82 стійкі і платоспроможні банки, в яких почали збільшуватися депозитні портфелі і які поступово відновлюють кредитування економіки. Банки нарешті починають виконувати свою функцію», - наголосив Порошенко.

Президент уточнив, що 39 із цих 82 банків є банками з іноземним капіталом, а 20 установ - із стовідсотковим іноземним капіталом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-