Борг перед Укртрансгазом за послугу балансування сягнув 25,5 мільярда

Борг перед Укртрансгазом за послугу балансування сягнув 25,5 мільярда

Укрінформ
Заборгованість контрагентів перед ПАТ "Укртрансгаз" за надані послуги балансування газу станом на 30 квітня 2018 року сягнула 25,5 млрд грн. 

Про це інформує прес-служба УТГ. 

"Загальна заборгованість контрагентів перед Укртрансгазом за надані послуги балансування газу станом на 30 квітня 2018 року зросла на 711,9 млн грн, або 3%, порівняно до попереднього місяця і склала 25,5 млрд грн", - йдеться у повідомленні УТГ.

При цьому, найбільша сума боргу – 16,5 млрд грн – накопичена операторами газорозподільчих систем групи «Регіональна Газова Компанія» (РГК). 

"Переважна більшість облгазів, що працюють під брендом РГК, щомісячно збільшують борги перед Укртрансгазом, несанкціоновано відбираючи природний газ на власні виробничо-технологічні потреби. Також накопичуються борги через несанкціонований відбір природного газу з їхніх газорозподільних систем підприємствами ТКЕ та ТЕЦ, без укладених договорів постачання та підтверджених номінацій", - поінформували в УТГ.

Читайте також: Нафтогаз дасть столиці газ, коли назвуть "відповідального" за борги Київенерго

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня спливає термін дії постанови про "Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу". Таким чином, після 1 червня особливості оплати послуг балансування газу, визначені постановою про спецзобов'язання, діяти вже не будуть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-