Глава Укравтодору розповів, як іде будівництво доріг до кордону з Польщею

Глава Укравтодору розповів, як іде будівництво доріг до кордону з Польщею

Укрінформ
Бюрократичні перепони перешкоджають польським компаніям розпочати будівництво доріг до шести пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів голова Укравтодору Славомір Новак.

“Ми ще повинні вирішити кілька технічних питань, зокрема – як сплачувати податки. В робочому порядку намагаємося вирішити це питання. Ці всі узгодження мають відбуватися швидше, але спостерігається певного роду бюрократія. Ми місяцями чекаємо на узгодження з польською стороною різних угод. З компаніями, які перемогли у цих тендерах, ми працюємо практично щодня”, - заявив Новак.

Він нагадав, що із загальної суми 100 млн євро польського кредиту для України, наданого в 2015 році, 32 млн євро призначено на пункти пропуску, а 68 млн – на дороги. У рамках будівництва доріг уже узгоджено шість проектів — проведено тендери і підписано контракти з польськими компаніями Unibep i Drog-Bud. Він звернув увагу, що за умовами контракту 40% робіт у рамках цих угод мають виконувати українські компанії. На його переконання, це дуже добре, адже допомагає українським компаніям здобувати досвід, налагоджувати між українськими і польськими компаніями тісні контакти.

Читайте також: На трасі Київ-Одеса почався ремонт - перекрили кілька ділянок

Планується відремонтувати дороги з українського боку кордону до таких пунктів пропуску: “Устилуг” у Волинській області та “Рава-Руська”, “Грушів” (два відрізки доріг), “Нижанковичі” та “Смільниця” у Львівській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-