Більшість новаторських ідей має втілюватись у реальні проекти - Кубів

Більшість новаторських ідей має втілюватись у реальні проекти - Кубів

Укрінформ
Міністерство економічного розвитку і торгівлі та Міністерстві освіти домовилися про розподіл повноважень у сфері інновацій. 

Про це повідомляє прес-служба МЕРТ. 

«Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів та міністр освіти і науки Лілія Гриневич підписали протокол щодо розподілу повноважень у сфері інновацій та домовилися про ключові напрями співпраці. Згідно з новими домовленостями Міносвіти формуватиме інноваційне середовище в навчальних і наукових закладах, а Мінекономрозвитку забезпечить умови для комерціалізації винаходів», - йдеться в повідомленні МЕРТ.

Так, МОН зосередиться на тому, щоб створити умови для підготовки винахідників та формуватиме інноваційне середовище в школах, вишах, наукових установах тощо. Міністерство також працюватиме над створенням комунікаційних платформ для спілкування винахідників та бізнесу, розвитком менторських програм. Водночас Мінекономрозвитку створюватиме умови для комерціалізації винаходів та ініціатив у реальному секторі економіки.

«Нашим основним завданням є формування політики, яка полегшить винахідникам пошук фінансування, а також допомога стартапам щодо комерціалізації їхніх рішень, розвитку державних та недержавних програм підтримки. З часом більшість новаторських ідей має втілюватися у реальні проекти, а не залишатися на полицях лабораторій чи дослідницьких центрів», - зазначив Кубів.

Він додав, що для розвитку стартап-середовища в Україні потрібна широка співпраця міністерств та відомств з бізнес-спільнотою, посилення комунікації з інвесторами та значні зміни до чинного законодавства як на рівні законів, так і на рівні підзаконних нормативних актів.

Читайте також: МОН визначив переможців конкурсу стартапів

МОН та Мінекономрозвитку також разом працюватимуть над впровадженням нових підходів з підприємницької освіти, розвитком інноваційної інфраструктури, цифровізації економіки та сфери інтелектуальної власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-