Україна цьогоріч скоротила імпорт газу у холодний період - Укртрансгаз

Україна цьогоріч скоротила імпорт газу у холодний період - Укртрансгаз

Укрінформ
Україна за чотири місяці 2018 року імпортувала 2,2 млрд кубометрів газу, що на 54,2% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Натомість відбір газу зі сховищ зріс на 78% та становив 7,3 млрд кубів.

Про це пише прес-служба ПАТ "Укртрансгаз". 

"За січень–квітень поточного року надходження природного газу з країн ЄС склало 2,2 млрд кубометрів, що на 2,6 млрд кубометрів, або на 54,2%, менше, ніж за перші чотири місяці минулого року", - зазначили в УТГ.

Разом з тим, у перші 4 місяці поточного року 2018 року з підземних сховищ було відібрано 7,3 млрд кубометрів газу, що на 3,2 млрд кубометрів, або на 78%, більше, ніж за аналогічний період торік.

Читайте також: Газпром скоротив транзит газу Україною

Паралельно відзначився і ріст споживання у зазначений період: за підсумками чотирьох місяців 2018 року українські споживачі всіх категорій використали 14,6 млрд кубометрів газу, що на 600 млн кубометрів, або на 4,3%, більше за аналогічний період 2017 року.

"Споживання газу в Україні збільшилося в основному через незвично морозний березень", - пояснили в Укртрансгазі.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні настання березневих холодів Україна замовила обсяги газу у російського Газпрому, однак той повернув передоплату та відмовився постачати газ. Дефіцит, що утворився у газотранспортній системі, довелося покрити за рахунок поставок більш дорогого газу з Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-