Мінрегіон пропонує чітко обмежити щільність населення у забудові великих міст

Мінрегіон пропонує чітко обмежити щільність населення у забудові великих міст

Укрінформ
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України пропонує ввести межі щільності населення у забудові та чітко обмежити можливість її підвищення з урахуванням конкретних умов. 

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

«Зараз діючими нормами визначена максимальна щільність населення - 450 люд/га, при цьому обмеження її підвищення немає. Тобто, вона може збільшуватися при наявності відповідного обгрунтування, і хто як хоче, так і обгрунтовує таку необхідність. У результаті - у деяких районах великих міст бачимо суцільну забудову щільністю 1000-2000 люд/га та повну відсутність благоустрою і соцінфраструктури. Щоб унеможливити в майбутньому такі ситуації та забезпечити людям комфортні житлові умови, у новому ДБН будуть встановлені конкретні обмеження можливості підвищення щільності - допускається її збільшення максимально до 20% (це до 540 люд/га) за 2-х обов'язкових умов», - сказав він.

Такими обов'язковими умовами є: розміщення на території мікрорайону підземних або багатоповерхових гаражів з автостоянками та велосипедними стоянками; наявність вбудовано-прибудованих закладів дошкільної освіти та об'єктів повсякденного та періодичного обслуговування, створення відкритих терас у житлових і громадських будинках.

"Для можливості підвищення щільності населення у забудові ці умови мають бути виконані одночасно", - підкреслив посадовець.

Читайте також: Дозволи на будівництво: Україна може увійти до ТОП-10 Doing Business

Парцхаладзе поінформував, що оновлений ДБН «Планування і забудова територій» вже затверджений і буде опублікований незабаром.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-