Коломойський програв

Коломойський програв "Нафтогазу" арбітраж по управлінню "Укрнафтою"

Укрінформ
Лондонський арбітраж визнав ключові положення акціонерної угоди щодо "Укрнафти" такими, що не підлягають виконанню.

Про це повідомляє "Нафтогаз" на своєму офіційному сайті.

26 квітня Лондонський міжнародний арбітражний суд постановив арбітражне рішення у спорі за позовом міноритарних акціонерів "Укрнафти" проти "Нафтогазу". Арбітри дійшли висновку, що ключові положення Акціонерної угоди між "Нафтогазом" та компаніями Ігоря Коломойського щодо корпоративного управління "Укрнафти" є такими, що не підлягають виконанню, оскільки суперечать імперативним нормам корпоративного законодавства України, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Нафтогаз торік заробив на транзиті 36,5 мільярда

"Зокрема, не підлягає виконанню частина статті 9 Акціонерної угоди, яка, серед іншого, передбачає, що 6 членів Наглядової ради "Укрнафти" обираються з числа кандидатів, запропонованих "Нафтогазом", а Голова правління "Укрнафти" та інші 5 членів Наглядової ради "Укрнафти" – з числа кандидатів, запропонованих компаніями Коломойського, які є міноритарними акціонерами "Укрнафти". Стаття 9 також передбачає, що персональний склад Правління "Укрнафти" має затверджуватися Наглядовою радою "Укрнафти" за пропозицією Голови правління", - зазначають в "Нафтогазі".

При цьому суд постановив, що в цілому Акціонерна угода є дійсною, хоча ключові її положення щодо корпоративного управління "Укрнафти" є такими, що не підлягають виконанню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-