Столичні мільйонери задекларували майже 10 мільярдів гривень – ДФС

Столичні мільйонери задекларували майже 10 мільярдів гривень – ДФС

Інфографіка
Укрінформ
У Києві зросла кількість офіційних мільйонерів.

Про це повідомила начальник Головного управління ДФС у м. Києві Людмила Демченко.

"Щоб бачити тенденції цьогорічної кампанії декларування, ми систематично аналізуємо показники поданих декларацій про доходи, отримані громадянами впродовж 2017 року. Так, на сьогодні з офіційними шістьма нулями у поданих деклараціях наразі налічується 1092 киянина, що на четверть більше ніж торік", - сказала вона.

За словами глави столичного управління ДФС, вони задекларували 9,5 мільярда гривень, що майже на 60% більше, ніж у минулому році, і мають сплатити податок на доходи фізичних осіб у сумі понад 451 мільйона гривень та майже 48 мільйонів гривень військового збору.

Демченко також зазначила, що у Києві кампанія "Декларування доходів – 2018" характеризується своїми цікавими фактами.

Читайте також: Київське підприємство "сховало" податків на 8,4 мільйона

"Більш як 62% всіх декларацій про майновий стан і доходи поки подають представниці слабкої статі. І майже 62% чоловіків лідирують серед категорії платників, які отримали дохід у більш ніж мільйон гривень. Наймолодшим киянином серед тих, хто значиться у поданих цьогоріч деклараціях про доходи, є 4-річний житель Дарницького району, який отримав спадщину в розмірі декількох десятків тисяч гривень. Найстарішим - 89-річний житель Печерського району, який також отримав дохід у вигляді спадщини, проте вже на суму понад півмільйона гривень", - розповіла вона.

Керівник столичного управління фіскальної служби повідомила, що від початку 2018 року у Києві вже подано понад 11 тисяч декларацій про майновий стан та доходи із загальною сумою задекларованого доходу в 11 мільярдів 62 мільйони гривень. За поданими деклараціями до бюджету мають надійти понад 507 мільйонів гривень ПДФО та близько 55 мільйонів гривень військового збору.

Людмила Демченко нагадала, що в українців залишилося зовсім мало часу, щоб встигнути виконати свій конституційний обов'язок, - кампанія декларування доходів закінчується 1 травня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-