В Уряді планують збільшити прибудинкові території та зменшити щільність забудови

В Уряді планують збільшити прибудинкові території та зменшити щільність забудови

Укрінформ
В оновленому проекті містобудівних Державних будівельних норм (ДБН), розробленому Мінрегіоном, передбачаються нові норми щодо щільності забудови.

Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook. 

"Височезні багатоповерхівки, які примикають одна до одної, відсутність зелених зон, катастрофічна нестача закладів соцінфраструктури, організованих парковок – це все наслідки недосконалого містобудівного законодавства в Україні. Сьогодні у діючому містобудівному ДБН відсутні граничні параметри забудови земельних ділянок відносно поверховості, і через це вони часто забудовуються на 90%, а то і на всі 100%. Звичайно, місць для дитячих майданчиків, відпочинку жителів, озеленення та іншого благоустрою при такій забудові немає. Тому в оновленому проекті ДБН щодо планування та забудови територій ми вводимо максимально допустимий відсоток забудови ділянки, щоб унеможливити її суцільну забудову по всьому периметру без благоустрою для жителів", - зазначив Парцхаладзе.

Новий проект ДБН передбачає, що чим вища поверховість будинку, тим менший відсоток земельної ділянки буде відводиться власне на забудову, і більший - на облаштування прилеглої території, пояснив він. 

"Адже чим вище будинок і більша кількість мешканців там проживає, тим більше комфортних умов повинно бути створено для них. Наприклад, для проектування будинку вище 11 поверхів максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки - 30%, інші 70% - облаштування зелених насаджень, зон відпочинку та дитячих майданчиків. У випадку, якщо це рівноповерховий будинок, до розрахунку береться середня поверховість", - зазначив заступник міністра.

Читайте також: Ринковий нагляд за будівництвом в Україні не працює - експерт

За словами Парцхаладзе, оновлений проект ДБН «Планування і забудова територій» вже схвалено і буде затверджено найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-