Порошенко підписав закон щодо детінізації виробництва вина

Порошенко підписав закон щодо детінізації виробництва вина

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва теруарних вин та натуральних медових напоїв".

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Верховної Ради. 

"17.04. 2018 року повернуто з підписом від Президента", - зазначається у картці законопроекту.

Документ передбачає спрощену процедуру ліцензування виробництва для малих виробництв виноробної продукції на основі декларативного принципу. Після прийняття цієї законодавчої ініціативи винороби, які виготовляють вино із власного винограду, зможуть отримати ліцензію на виробництво без проходження атестації, але за умови відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства для малих виробництв виноробної продукції. Контроль якості та безпеки вин виноградних, вин плодово-ягідних та/або напоїв медових здійснюється акредитованою лабораторією, уповноваженою компетентним органом згідно з вимогами чинного законодавства. 

З набуттям законом чинності винороби не муситимуть одержувати майже 160 дозвільних документів для отримання ліцензії на виробництво.

Депутати очікують, що ухвалення закону призведе до збільшення кількості малих винарень, детінізації та легалізації виробництва вина, зростання експорту та збільшення кількості робочих місць у сільській місцевості.

Читайте також: Аграрії втратять мільярди через обмеження імпорту нафтопродуктів - експерти

На думку авторів проекту, збільшення кількості малих винарень автоматично призведе до збільшення надходжень у бюджет.

Відповідний законопроект був зареєстрований у липні минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-