ГПУ не дала близькій до Януковича компанії стягнути гроші з Укртрансгазу

ГПУ не дала близькій до Януковича компанії стягнути гроші з Укртрансгазу

Укрінформ
Генпрокуратура відстояла у Верховному суді інтереси держави, порушені внаслідок безпідставного стягнення з ПАТ "Укртрансгаз" заборгованості у сумі понад 320 млн грн.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Рішенням господарського суду м. Києва частково задоволено позов комерційної структури про стягнення заборгованості з ПАТ "Укртрансгаз" у сумі понад 320 млн грн з огляду на доведеність фактичного виконання зобов'язання з поставки товару за державні кошти та нездійснення оплати цієї поставки ПАТ "Укртрансгаз", - йдеться у повідомленні.  

Вказані обставини стали підставою для вступу органів прокуратури у розгляд цієї справи.

У подальшому Київським апеляційним господарським судом рішення суду першої інстанції скасовано та прийнято нове, яким у позові відмовлено.

Не полишаючи намірів безпідставно стягнути згадані кошти, товариство оскаржило постанову суду апеляційної інстанції у Верховному суді.

Зазначається, що Верховний суд 28.03.2018 залишив чинною постанову суду апеляційної інстанції, погодившись з доводами прокурора про фіктивність договору поставки та про відсутність підстав для стягнення коштів за цим договором.

Таким чином, Генеральною прокуратурою України вжито ефективних заходів, спрямованих на запобігання безпідставного стягнення з державного підприємства коштів на суму понад 320 млн грн.

Читайте також: Укртрансгаз не винен ТОВ «Турболінкс» 320,4 мільйона - суд

Нагадаємо, у грудні 2012 року між ТОВ "Турболінкс" та ДК "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз України" був укладений договір про закупівлю товару, за умовами якого постачальник зобов'язується поставити і передати у власність покупцю вузли до турбін (запасні частини до газоперекачувальних агрегатів). Вартість договору становила 148,2 млн грн, ще 156,4 млн грн "Турболінкс" намагався стягнути з "Укртрансгазу" в якості інфляційних втрат.

Генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що договір був фіктивним і турбогенератори не були ввезені в Україну псевдо-імпортером з "орбіти Олександра Януковича".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-