Справа ПриватБанку: Коломойський хоче у суді захистити свою репутацію

Справа ПриватБанку: Коломойський хоче у суді захистити свою репутацію

Укрінформ
Колишній співвласник ПриватБанку Ігор Коломойський подав два позови до Національного банку про захист честі, гідності та ділової репутації.

Відповідні позови зареєстровані Печерським районним судом Києва 3 квітня, повідомляє FinClub.

"У цей же день пан Коломойський подав позов до Міністерства фінансів з вимогою "визнати відсутнім у відомства права", - йдеться у публікації.

Інші подробиці позовних вимог у судових матеріалах не розкриваються.

Зазначимо, що 27 березня Печерський райсуд Києва зареєстрував позови екс-банкіра до Мінфіну про захист честі, гідності та ділової репутації.

А ще в листопаді минулого року Коломойський подав позов до Нацбанку і групі ЗМІ.

Читайте також: Аваков заявляє, що Коломойський дзвонить йому регулярно

Як повідомляв Укрінформ, ПриватБанк через Високий суд Лондона намагається відшкодувати близько 2,5 мільярда доларів, звинувачуючи колишніх співвласників: Коломойського і Боголюбова у незаконному вилученні мільярдних коштів з банку через шахрайські схеми впродовж кількох років.

Український уряд та Національний банк України стверджують, що у грудні 2016 р. були вимушені націоналізувати ПриватБанк і вкласти майже 140 мільярдів гривень ( 5 мільярдів доларів США), щоб уникнути його банкрутства.

Судові кроки у Лондоні почалися з рішення 19 грудня 2017 р. про всесвітній арешт активів колишніх співвласників ПриватБанку.

Ігор Коломойський, статки якого згідно з оцінками журналу Forbes 2017 р. сягали $1,1 млрд, і Геннадій Боголюбов зі статками $1,4 млрд, відкидають звинувачення та стверджують, що опинилися під політичним тиском з боку української влади.

Початку слухання суті справи у Високому суді Лондона очікують у травні.

Читайте також: Ситник пояснив, чому справу ПриватБанку досі розслідують

Як відомо, 19 грудня 2017 року суд наказав заарештувати активи Коломойського і Боголюбова та шести компаній, які їм імовірно належать.

Наказ був виданий на підставі наданих суду доказів про виведення олігархами майже 2 мільярдів доларів США з банку шляхом проведення низки незаконних операцій.

19 січня 2018 року рішення про арешт активів було продовжене.

За допомогою цього судового розгляду ПриватБанк збирається повернути виведені гроші з урахуванням відсотків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-