ГУ ДФС у Києві розпочало роз’яснювальну роботу щодо заблокованих накладних

ГУ ДФС у Києві розпочало роз’яснювальну роботу щодо заблокованих накладних

Укрінформ
Головне управління Державної фіскальної служби у м. Києві готове надати консультації та роз’яснення платникам податків, які потрапили під дію автоматизованої системи СМ КОР. 

Про це під час онлайн-конференції заявила голова столичного управління ДФС Людмила Демченко, повідомляє сайт ДФС.

«Поновлено практику проведення безкоштовних тематичних семінарів щодо заблокованих накладних, перший з яких відбудеться у стінах столичного управління ДФС вже 5 квітня 2018 року», - сказала вона.

Керівник столичного управління фіскальної служби додала, що за телефонними номерами 461-77-11 і 461-76-97 можна отримати певні консультації працівників ДФС столиці. 

«Також, у разі зупинення податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних щоденно у робочі дні - з понеділка по четвер з 17:00 до 18:00 години, у п'ятницю з 15:45 до 16:45 години - фахівці ГУ ДФС у м. Києві в Центрі обслуговування платників за адресою: м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19, надають всебічну інформаційну допомогу платникам», – повідомила Демченко. 

Начальник ГУ ДФС у Києві нагадала, що в грудні 2017 року роботу системи ризиків з податку на додану вартість було зупинено для того, щоб напрацювати узгоджене рішення, яке не нестиме значних ризиків для всіх сегментів бізнесу і водночас буде ефективним інструментом боротьби зі схемами з розкрадання ПДВ. Міністерство фінансів спільно з Державною фіскальною службою напрацювали та узгодили рішення щодо подальшої роботи системи ризиків з ПДВ, яке було оприлюднене для публічного обговорення.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 квітня 2017 року було запроваджено систему автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації таких податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН (далі – СМ КОР).

Тобто, реєстрація податкової накладної/розрахунку коригування у ЄРПН може бути зупинена у разі відповідності такої податкової накладної/розрахунку коригування сукупності критеріїв оцінки ступенів ризиків, достатніх для зупинення їх реєстрації у ЄРПН. Такі критерії визначені наказом Міністерства фінансів України від 13.06.2017 № 567.

З 1 липня 2017 року запроваджено повноцінний режим СМ КОР.

Читайте також: ДФС сказала, скільки власники елітних автівок сплатили в бюджет

Якщо квитанція про реєстрацію/відмову/зупинення ПН/РК не надходить, документ вважається зареєстрованим у ЄРПН.

У разі, якщо за результатами моніторингу визначено, що податкова накладна/розрахунок коригування відповідає умовам, визначеним п. 6 Критеріїв, затверджених наказом №567, реєстрація такої податкової накладної/розрахунку коригування зупиняється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-