Україна та Ізраїль завершили переговори щодо ЗВТ

Україна та Ізраїль завершили переговори щодо ЗВТ

Укрінформ
Україна завершила переговори про укладення Угоди про вільну торгівлю з Ізраїлем. 

Ця угода зробить експорт до Ізраїлю дешевшим шляхом скасування або зменшення ввізних мит, та швидшим - завдяки домовленостям щодо спрощення митних процедур. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

«Угода про вільну торгівлю з Ізраїлем сприятиме розвитку промисловості та переробного виробництва в Україні завдяки співпраці і кооперації українських та ізраїльських підприємств. Угода зробить експорт до Ізраїлю дешевшим шляхом скасування або зменшення ввізних мит, та швидшим - завдяки домовленостям щодо спрощення митних процедур, та сприятиме збільшенню нашого експорту. Це частина роботи уряду та міністерства щодо розширення можливостей для експортерів та доступу до ринків», - прокоментував перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

28 березня, глави української та ізраїльської делегацій погодили завершення переговорного процесу щодо положень Угоди про вільну торгівлю між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль. Кубів зазначив, що уже зараз торгівля між Україною та Ізраїлем демонструє зростання. Так у 2017 році українські підприємства експортували до Ізраїлю товарів і послуг на 781,2 млн дол. США, тобто на 19,1% більше за 2016 рік.

Глави делегацій також затвердили подальший план дій для підписання угоди. Сторонами буде здійснено її детальну юридичну вивірку, після чого документ буде поданий відповідним органам обох країн для затвердження. Сторони очікують, що лібералізація ринків товарів стане поштовхом для зростання обсягів торгівлі. 

Читайте також: Україна готова до підписання угоди про ЗВТ з Ізраїлем - Прем'єр

Як відомо, експорт української продукції до Ізраїлю зростає. У 2017 році обсяг експорту українських товарів складав 604,6 млн доларів США та збільшився на 23,8% в порівнянні з 2016 роком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-