Укртрансгазу заборгували близько 3 мільярдів за постачання блакитного палива

Укртрансгазу заборгували близько 3 мільярдів за постачання блакитного палива

Укрінформ
ПАТ "Укртрансгаз" заявляє, що підприємства станом на кінець січня заборгували йому 2,83 млрд грн за послуги із транспортування газу. При цьому близько 1 млрд грн сягнув борг теплопостачальних компаній.

Про це інформує прес-служба Укртрансгазу. 

"Укртрансгазу заборгували 2,83 млрд грн за послуги транспортування газу. 1 млрд грн - сумарна заборгованість ТКЕ і ТЕЦ. Станом на 28 лютого 2018 сумарна заборгованість споживачів послуг транспортування природного газу перед Укртрансгазом збільшилася на 22 млн гривень (1%) порівняно с січнем 2018", - йдеться у повідомленні.

УТГ наголошує, що вартість транспортування газу закладено у тарифах на газ та тепло, які сплачують кінцеві споживачі газопостачальним підприємствам, а також теплокомуненерго. 

"Однак вчасно розраховуватися з Укртрансгаз вони не поспішають, системно накопичуючи борги та займаючи сумнівні позиції лідерів-неплатників національного ринку газу", - наголосили у компанії.

Читайте також: Нафтогаз майже на 10% підняв ціну газу для промисловості

За даними УТГ, 28 лютого поточного року заборгованість підприємств ТКЕ і ТЕЦ збільшилася на 12 млн грн та досягла понад 1 млрд грн, заборгованість операторів газорозподільчих систем та регіональних газозбутових підприємств за послуги транспортування газу для населення збільшилася на 16 млн грн (2%) та дорівнює 658 млн грн. Сумарна заборгованість з транспортування природного газу для задоволення потреб установ і організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів перед Укртрансгаз дорівнює 12 млн грн, що на 200 тис. грн (1,2%) більше, ніж за минулий період.

Водночас у лютому заборгованість за транспортування газу для промислових споживачів, що мають договірні відносини з газорозподільчими підприємствами, зменшилася на 10 млн грн (5%) та становить 176 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-