Стратегію розвитку морпортів мають затвердити протягом двох місяців - АМПУ

Стратегію розвитку морпортів мають затвердити протягом двох місяців - АМПУ

Укрінформ
Стратегія розвитку морських портів до 2038 року повинна бути затверджена протягом двох місяців.

Про це заявив керівник Адміністрації морських портів України Райвіс Вецкаганс, виступаючи на Першому українсько-британському морському інфраструктурному форумі в Одесі, йдеться на сайті АМПУ. 

"Цілі стратегії - поліпшення сервісу в морських портах, збалансований розвиток потужностей, збільшення пропускної здатності портової інфраструктури, створення умов для залучення приватних інвестицій. В рамках реалізації стратегії в портах до запуску планується більше 40 інвестиційних проектів, додаткові обсяги перевалки складуть 143 млн тонн, сума інвестицій - понад 1,3 млрд дол. І найважливіше, це дозволить створити понад 4 тисячі нових робочих місць в морській галузі", - розповів Вецкаганс.

За його словами, відбулися підсумкові зустрічі зі стивідорами, вантажовласниками та іншими компаніями, що ведуть свою діяльність в 13-ти морських портах щодо перспективних шляхів розвитку, які повинні бути визначені в стратегії. Адміністрація морських портів України остаточно фіналізує роботу над актуалізацією Стратегії розвитку морських портів України на період до 2038 року.

"На даний час головне завдання АМПУ - затвердити стратегію протягом двох місяців на засіданні Кабміну", - зазначив він.

АМПУ продовжує приймати пропозиції щодо розвитку та адаптації стратегії від партнерів з метою врахування у фінальному документі найбільш широкого спектру думок.

Читайте також: Адміністрація морських портів цьогоріч спрямує на капінвестиції $152 мільйони

Як повідомлялося у січні, Адміністрація морських портів України представила проект актуалізованої Стратегії розвитку морських портів України на період до 2038 року. Підставою для актуалізації Стратегії розвитку морпортів стало завершення короткострокового періоду розвитку морських портів (до 2018 року); події, пов'язані з анексією Криму і закриттям п'яти морських портів; російська окупація частини території Донецької та Луганської областей; значна переорієнтація і втрата вантажопотоків, особливо транзитних; приведення положень стратегії у відповідність з основними принципами реалізації Національної транспортної стратегії до 2030 року та інші фактори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-